Styl życia, Degustacja weselna Lipcowym Ogrodzie tegoroczne trendy - zdjęcie, fotografia

Jak co roku Restauracja Lipcowy Ogród rozpoczęła swój sezon weselny, organizując "Degustację Weselną dla Par Młodych", które zdecydowały się na przyjęcie weselne właśnie tutaj.

- Degustacja Weselna jest dla nas najważniejszym wydarzeniem w roku. Wspólnie ustalamy priorytety, organizujemy wewnętrzną degustację, wprowadzamy nowości zgodnie z obowiązującymi trendami, a wszystko po to, by realizować przyjęcia weselne zgodnie z marzeniami par młodych - mówi Anna Narel, dyrektor Hotelu Podlasie i Restauracji Lipcowy Ogród.

To już dziewiąta edycja, która z corocznym, bardzo dużym zainteresowaniem wśród par młodych, w tym roku podzielona została na dwa dni. Głównym założeniem organizatorów było to, aby pary młode miały więcej przestrzeni na sali oraz więcej czasu i możliwości na rozmowy z osobami, które bezpośrednio odpowiadają na organizację przyjęcia - kucharzami, obsługą kelnerską oraz konsultantkami ślubnymi restauracji.

Łącznie, podczas dwóch dni degustacji w marcu udział, udział wzięło prawie 300 osób.

Wydarzenie rozpoczęło się od oficjalnego powitania par młodych przez Restaurację Lipcowy Ogród oraz prezentację filmu promocyjnego pt. "Everyday only people".

Na parkiecie rozbrzmiały dźwięki "All of me" (bahata version), pierwszy taniec pary młodej wykonali tancerze z Fabryki Tańca. Parom młodym zaprezentowało się Baśniowe Lustro Everest jako idealna atrakcja dla gości podczas przyjęcia. Modelarnia postawiła na personalizowane dekoracje ślubne, które niewątpliwie przypadły obecnym do gustu. Ale Party swoją energią pokazało, że nie ma rzeczy niemożliwych i może przygotować każdą dekorację weselną. Przepiękne kompozycje florystyczne Cuento nie pozostawiły pannom młodym wątpliwości, komu powierzyć swój bukiet ślubny, a Podlaskie Pierniki udowodniły, że ich małe działa sztuki to idealna opcja na upominki dla gości. Dodatkowo, przedstawiciele Komnaty Fryzur, znajdująca się w obiekcie Hotelu Podlasie, opowiedzieli o najnowszych trendach w stylizacjach  ślubnych. 

Szef Kuchni Lipcowego Ogrodu Rafał Goździk w menu na 2019 postawił na lekką formę dań, serwowaną w eleganckiej, restauracyjnej formie. Z nowości zaproponował krem z zielonego groszku z bekonem oraz duet z piersi kaczki z sosem żurawinowym, puree z batata z burakiem pieczonym. Kucharze Restauracji pokazali autorskie bufetowe stoły tematyczne: Stół Portofino ze śródziemnomorskimi przekąskami - uznany przez Pary Młode z roku 2018 za hit, Stół Myśliwego z daniami tradycyjnymi - must have oraz nowość - Stół Szefa Kuchni, który prócz wyselekcjonowanych propozycji tradycyjnych dań mięsnych podanych w nowej formie uzupełniony został o ryby.

- Stoły bufetowe urozmaicają menu i odciążają stoły gości. Taka forma serwowania przekąsek nadaje eleganckiego charakteru przyjęciom. Dodatkowo stoły są nowatorsko zaaranżowane dekoracjami i tworzą spójną całość - tłumaczy Rafał Goździk.

Strefa słodka oczarowała pary młode kolorami i formą. Cukierniczka Restauracji Małgorzata Olędzka prezentowała Sweet Market, czyli bufet słodki dla ceniących piękno i desery. Małe, precyzyjnie dekorowane porcje, które kuszą oko i tak samo dobrze smakują! Efekt wow wśród gości weselnych gwarantowany. Gwiazdą degustacji okazały się zaprezentowane w dwóch stylach torty: biel w połączeniu z żywymi kwiatami oraz zielono - biały z akcentem złota. Nowością był słony orzeszek w karmelu, dla lubiących niekonwencjonalne smaki i wybory.

- Ważną częścią każdego przyjęcia weselnego jest obsługa, w Restauracji Lipcowy Ogród pracuje profesjonalny zespół kelnerów. Obserwując wybory gości wiemy już, że nie tylko czysta wódka powinna być głównym alkoholem na stołach. Goście chcą mieć wybór, dlatego drink bar jest świetną alternatywą - drinki alkoholowe, koktajle bezalkoholowe oraz koktajle dla dzieci - przekonuje Wojciech Jakimiuk, kierownik gastronomii Restauracji Lipcowy Ogród.

Restauracja Lipcowy Ogród słynie z dekoracji, w tym roku postawiła na dwa kolory biel oraz zieleń. Widoczne było to w kompozycjach na stole państwa młodych oraz na stałych ekspozycjach podwieszanych we wnętrzu sali. Elegancji i szyku nadawały srebrne wazony oraz wysokie kandelabry.

Podczas trwania degustacji weselnej do dyspozycji były konsultantki ślubne Restauracji Lipcowy Ogród. Są to osoby bezpośrednio odpowiedzialne za przyjęcie weselne. 

- Każda z par młodych podpisując umowę, ma przydzielonego konsultanta ślubnego, który jest do ich dyspozycji przed przyjęciem i w trakcie przyjęcia. Jest to osoba, która wspólnie z parą młodą projektuje przyjęcie weselne - dodaje Urszula Łaszczewska, konsultant ślubny Restauracji Lipcowy Ogród.

(PW / Foto: Maciej Nowakowski)

Reklama

Degustacja weselna w Lipcowym Ogrodzie. Oto tegoroczne trendy komentarze opinie

Dodajesz jako: |
Reklama

Ogłoszenia PREMIUM

Chcesz coś sprzedać lub kupić, oferujesz usługi, szukasz pracownika lub pracy?

Dodaj swoje drobne ogłoszenie w naszym serwisie. Zapraszamy!

Dodaj ogłoszenie
Reklama


 Reklama


25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez ddb24.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Grupa Optima Sp. z o.o. z siedzibą w Białystok 15-866, Zagumienna 9/1/47

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"