Lubisz gotować, poznawać nowe smaki, uczyć się nowych technik kulinarnych? To coś dla Ciebie! Już dziś ruszają zapisy na bezpłatne warsztaty kulinarne pod nazwą „Ugotuj sobie święta z dziczyzny”.
Pod czujnym okiem profesjonalnej szefowej kuchni – Ewy Bałdyś-Jakuć, uczestnicy warsztatów przygotują wyśmienite potrawy z dziczyzny. W menu m.in. gulasz z jelenia w sosie jałowcowym, medaliony z sarniny w słoninie z sosem z czarnej porzeczki oraz pierogi z dziczyzny.
- Podczas warsztatów opowiemy o wartościach odżywczych dziczyzny oraz jej walorach smakowych. Będzie trochę o najsmakowitszych kąskach i sposobach przyrządzania, a także o najlepiej komponujących się z dziczyzną przyprawach i dodatkach – zapowiadają organizatorzy warsztatów kulinarnych z Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Białymstoku.
Jest tylko 30 miejsc! Decyduje kolejność zgłoszeń! Zapisy dokonywane są wyłącznie drogą mailową, pod adresem: [email protected]. Przed zgłoszeniem należy zapoznać się z regulaminem uczestnictwa w warsztatach – regulamin zamieszczamy w załączniku bezpośrednio pod artykułem.
Aby zgłoszenie było ważne, należy w treści maila wpisać:
„Oświadczam, iż zapoznałem się z treścią Regulaminu i akceptuję jego warunki i zasady” oraz podać imię i nazwisko uczestnika, jego numer telefonu oraz adres e-mail.
O zakwalifikowaniu się na warsztaty lub wpisaniu na listę rezerwową, zainteresowani zostaną powiadomieni zwrotną informacją mailową.
(8 grudnia 2018 r., sobota, godz. 11.00, Regionalna Dyrekcja Lasów Państwowych w Białymstoku, ul. Lipowa 51)
(Źródło: http://www.bialystok.lasy.gov.pl/ oprac. ASM/ Foto: pixabay.com/ abstract)
Chcesz coś sprzedać lub kupić, oferujesz usługi, szukasz pracownika lub pracy?
Leśnicy zapraszają na warsztaty kulinarne. Powiedzą jak przyrządzać dziczyznę komentarze opinie