15°C umiarkowany deszcz

Makarun wybrał miejsce na działalność. Teraz szuka partnerów

Lokalny biznes, Makarun wybrał miejsce działalność Teraz szuka partnerów - zdjęcie, fotografia

Jednym z ważniejszych czynników decydujących o sukcesie biznesu gastronomicznego jest lokalizacja. Twórcy polskiej sieci spaghetterii Makarun, myśląc o otwarciu nowego punktu w Białymstoku, w pierwszej kolejności wybrali więc lokal, który ich zdaniem sprawdzi się w tym wypadku najlepiej. Teraz zaś szukają partnera, który chciałby otworzyć restaurację właśnie w tym miejscu.

Najwyższej jakości surowce i produkty, precyzyjnie skomponowane, tradycyjne menu, w którym każdy znajdzie coś dla siebie, atrakcyjne ceny i odpowiednia obsługa – to bez wątpienia elementy, bez których trudno wyobrazić sobie z powodzeniem funkcjonujący biznes gastronomiczny.

Do listy tej należy jednak dodać jeszcze przynajmniej jeden punkt, czyli lokalizację. To ona może bowiem w ostatecznym rozrachunku zadecydować o sukcesie bądź porażce danej restauracji.

- Mając to na względzie postanowiliśmy wyjść naprzeciw potrzebom naszych partnerów i ułatwić im start w często nowym dla nich biznesie – wyjaśnia Marcin Szworak, współtwórca sukcesu Makarun'a. I dodaje: Nasi eksperci w ciągu ostatnich kilku miesięcy odbyli szereg rozmów i dokonali wielu audytów lokali pod wynajem, szukając punktów, które w tym wypadku sprawdzą się najlepiej.

Ta pogłębiona analiza przeprowadzona została w oparciu o ponad 5-cio letnie doświadczenie w branży gastronomicznej przedstawicieli sieci. W konsekwencji uznano zaś, że bardzo dobrym miejscem do otwarcia nowego Makarun’a będzie Outlet Center w Białymstoku.

- Outlet Center Białystok to tętniąca życiem lokalizacja, którą codziennie odwiedza szerokie grono potencjalnych klientów. W naszej ocenie nowa spaghetteria doskonale uzupełni więc ofertę gastronomiczną centrum i idealnie wpisze się w potrzeby odwiedzających go konsumentów – mówi Przemysław Tymczyszyn.

Ta biznesowa propozycja Makarun’a skierowana jest zarówno do osób, które już od jakiegoś czasu myślą o otwarciu własnej restauracji, ale do tej pory wstrzymywały się ze względu na trudność w wyborze odpowiedniego miejsca, jak i do przedsiębiorców, dla których nowy punkt franczyzowy stanowić będzie sposób na inwestycję kapitału.

Według zapewnień przedstawicieli sieci gotowy lokal można uruchomić już w zaledwie 3 miesiące od podpisania umowy franczyzowej.

(AD)

 

Makarun wybrał miejsce na działalność. Teraz szuka partnerów komentarze opinie

Dodajesz jako: Zaloguj się

Ostatnie video - filmy na ddb24.pl





Lokalny biznes, Białystok - więcej informacji