Wakacyjne śniadanie z sałatką brazylijską

Styl życia, Wakacyjne śniadanie sałatką brazylijską - zdjęcie, fotografia

Latem, podczas wakacyjnych wojaży, chętnie poddajemy się kulinarnym ekspertom i z ochotą próbujemy nowych smaków. Tymczasem wcale nie trzeba przenosić się do odległych krajów, by zaznać nieco egzotyki.

Idealną zapowiedzią letniego sezonu jest fantazyjna sałatka brazylijska, z którą poradzi sobie nawet niewprawiony kucharz. Idealnie zbilansowane smaki – lekkiej mieszanki sałat, soczystej pomarańczy, krewetek, cebulki i orzechów nerkowca to pyszna propozycja o zachwycającym wyglądzie.

Sałatka brazylijska

Składniki:

- 1 woreczek mieszanki sałat Brasiliana mix marki Eisberg

- 6 krewetek koktajlowych

- 1 garść prażonych orzechów nerkowca

- ½ czerwonej cebuli

- 1 pomarańcza

- 1/3 pęczka kolendry

- 1 łyżka masła

- sok z ½ limonki

- 4 łyżki oliwy z oliwek

- sól morska

- pieprz

Przygotowanie:

Posolone krewetki skropić limonką i usmażyć na maśle. Do miski wsypać mieszankę sałat Brasiliana mix, dodając pokrojoną na cząstki pomarańczę, posiekaną kolendrę, cebulę i orzechy.

Całość polać oliwą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Na koniec, na wierzch sałatki, wyłożyć przestudzone krewetki.

(BL)

Wakacyjne śniadanie z sałatką brazylijską komentarze opinie

Dodajesz jako: |

Ogłoszenia PREMIUM

Chcesz coś sprzedać lub kupić, oferujesz usługi, szukasz pracownika lub pracy?

Dodaj swoje drobne ogłoszenie w naszym serwisie. Zapraszamy!

Dodaj ogłoszenie
Reklama
 Reklama