Zielone naleśnikowe kanapki na wiosnę. Bez mięsa

Styl życia, Zielone naleśnikowe kanapki wiosnę mięsa - zdjęcie, fotografia

Wiosna to czas smakowych doznań. Jednak poza tym, że ma być pysznie, dobrze by było też zdrowo. Jak tego dokonać? Jeśli naleśniki – to koniecznie w wersji zielonej, ze szpinakiem.

Wyglądają obłędnie, a do tego możemy je dowolnie komponować. Te z farszem na bazie jarmużu, fety i ciecierzycy urozmaicą wiosenne śniadanie i dostarczą pokaźnej dawki witamin.

Zielone naleśniki z jarmużem, fetą i ciecierzycą

Składniki:

Ciasto:

- 80 g Szpinaku młodego marki Eisberg

- 1 jajko

- 400 ml mleka

- 300 g mąki pszennej

- 1 łyżka oleju kokosowego

- szczypta soli

Farsz:

- 300 g Jarmużu marki Eisberg

- ½ szklanki gotowanej na parze ciecierzycy

- 150 g sera feta

- 2 ząbki czosnku 

- 1 łyżka oleju rzepakowego

- sól i pieprz – wedle uznania

Przygotowanie:

Liście młodego szpinaku zblendować dokładnie z mlekiem i mąką na aksamitną masę. Dodać jajko oraz olej i wymieszać. Po uprzednim rozgrzaniu lekko natłuszczonej patelni smażyć naleśniki na małym ogniu z obu stron.

Na oleju rzepakowym podsmażyć jarmuż aż zmniejszy swoją objętość. Następnie należy dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i ciecierzycę. Do przestudzonego farszu dosypać pokruszony ser feta. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Usmażone wcześniej naleśniki wypełnić farszem i zwinąć w koperty. Smacznego!

(BL)

Zielone naleśnikowe kanapki na wiosnę. Bez mięsa komentarze opinie

Dodajesz jako: |

Ogłoszenia PREMIUM

Chcesz coś sprzedać lub kupić, oferujesz usługi, szukasz pracownika lub pracy?

Dodaj swoje drobne ogłoszenie w naszym serwisie. Zapraszamy!

Dodaj ogłoszenie
Reklama
 Reklama