
My Polacy kochamy pizzę! Widać to w każdym rankingu najczęściej zamawianych dań z dostawą do domu. Pizza króluje w każdym z nich. Oryginalna i tradycyjna Margherita w smaku nie ma sobie równych, jednak Polacy - podobnie jak reszta świata - dodają na swoje placki regionalne składniki. W ten sposób dopasowuje się smak pod indywidualne gusta, podstawa zazwyczaj zostaje taka sama.
Skład ciasta oraz sposób jego wyrobienia nadal jest włoski oraz takie dodatki jak mozzarella i pomidory San Marzano są nie do zastąpienia. Dokładamy jednak do włoskich placków swoje 3 grosze tworząc przy tym naprawdę wyborne odmiany pizzy. Oto często dodawane dodatki do pizzy w Polsce:
Jest w Polsce nawet sieć pizzerii, która specjalizuje się w serwowania pizzy z typowymi polskimi dodatkami w stylu wiejskim i działa w wielu polskich miastach jak na przykład Łódź. Biesiadowo posiada bogatą ofertę placków, które przypadną do gustu zarówno wielbicielom kuchni polskiej jak i fanom włoskiej sztuki kulinarnej. Oprócz typowo swojskich pizz, znaleźć można również takie klasyki jak Cappriciosa czy Pepperoni, pod zmienionymi i dopasowanymi do koncepcji nazwami.
(Artykuł partnerski)
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie