
Kolacja degustacyjna Podlaska Kuchnia: to już dziś. Na godzinę 20 - piątek, 21 lipca - restauracja hotelu Cristal w Białymstoku zaprasza na wyjątkowe wydarzenie. To projekt szefa Kuchni Łukasza Rakowskiego, który zabierze gości w kulinarną podróż po regionie.
Tradycja w nowej odsłonie odbędzie się 21 lipca o godzinie 20 w Restaurant&Bar Cristal.
Podlaska kuchnia - tradycja w nowej odsłonie - to projekt Łukasza Rakowskiego, szefa kuchni restauracji w hotelu Cristal w Białymstoku.
Łukasz Rakowski współpracuje z lokalnymi producentami, rolnikami i innymi szefami kuchni z regionu, reinterpretując kuchnię podlaską i zmieniając jej powszechnie dominujący wizerunek. Między innymi z tego powodu Restaurat&Bar Cristal wraz z szefem kuchni otrzymali rekomendację międzynarodowej organizacji Slow Food.
Kolację razem z Łukaszem Rakowskim przygotuje Patrycja Wąsiakowska, uczestniczka drugiej edycji programu Top Chef, była szefowa kuchni w restauracji Zielony Niedźwiedź w Warszawie. Aktualnie prowadzi Karczmę Stara Kuźnia na Mazurach.
Wymagana jest wcześniejsza rezerwacja pod numerem telefonu 85 74 96 159. Koszt wzięcia udziału w kolacji degustacyjnej wynosi 249 zł za osobę.
Co ciekawe, 29 lipca Łukasz Rakowski będzie miał przyjemność przygotować Kolację Meksykańską razem z Szefową Kuchni Ambasadora Meksyku w Polsce - Pamele Montellano López.
(Piotr Walczak / Foto: Cristal)
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie