Reklama

Giełda przy Andersa: będą bezpłatne warsztaty kulinarne

29

Podlaskie Centrum Rolno - Towarowym przy ulicy Andersa w Białymstoku godz: 10:00

Jak jeść, żeby nie chorować? Dowiedzą się tego uczestnicy warsztatów kulinarnych, które odbędą się w sobotę, 29 lutego, w Podlaskim Centrum Rolno - Towarowym przy ulicy Andersa. To wspólne przedsięwzięcie podlaskiego oddziału NFZ oraz PCRT SA. Sobotnie warsztaty zainaugurują cykl spotkań "Zdrowe gotowanie z NFZ".

Ideą warsztatów jest przede wszystkim promocja zdrowego żywienia oraz dobrych nawyków żywieniowych, bo one są kluczem do zdrowia - wyjaśnia Rafał Tomaszczuk, rzecznik prasowy podlaskiego NFZ. - Każdy z nas pragnie być zdrowym i ten stan utrzymać jak najdłużej. - W sobotę, 29 lutego, będzie ku temu doskonała okazja, bo ten dzień zdarza się raz na cztery lata. To taki podarowany nam dodatkowy dzień życia. Wykorzystajmy go i zróbmy coś dla siebie.

Celem warsztatów jest pokazanie, że wbrew powszechnej opinii zmiana nawyków żywieniowych nie jest trudna. By tego dokonać, warto jednak zasięgnąć porady psychodietetyka, bo psychologia i żywienie są ze sobą ściśle związane. Uczestnicy spotkania będą mieli taką okazję, gdyż sobotnie warsztaty poprowadzi właśnie psychodietetyk.

Styl życia jest obecnie głównym czynnikiem, który decyduje o zdrowiu i chorobie. Zdrowie zaś jest warunkiem dobrego fizycznego, psychicznego i społecznego życia, dlatego bardzo ważną sprawą stało się utrzymanie społeczeństwa w dobrej kondycji - podkreśla Anna Kuczkin, uznana specjalistka w dziedzinie psychodietetyki.

W ramach warsztatów każdy uczestnik będzie mógł porozmawiać ze specjalistką oraz spróbować przygotowanych przez nią posiłków. Tematem przewodnim będą warzywa i owoce - podstawa zdrowego odżywiania. Anna Kuczkin pokaże, jak przygotować energetyczne śniadanie, zdrową przekąskę, prosty i bogaty w wartości odżywcze obiad oraz lekką kolację. Produkty dostarczy Podlaskie Centrum Rolno - Towarowe.

Jesteśmy naturalnym partnerem do tego rodzaju przedsięwzięć, gdyż to właśnie na naszej giełdzie można kupić wszystkie produkty będące podstawą dobrego odżywiania - mówi Mieczysław Pugawko, prezes PCRT SA. - Klienci znajdą u nas dobrej jakości warzywa, owoce, kasze, naturalne przyprawy czy też produkty lokalne i regionalne. Zapraszamy wszystkich chętnych na sobotnie warsztaty.

Spotkanie jest otwarte dla każdego, a udział - bezpłatny. Start wydarzenia zaplanowano na godzinę 10.00, a zakończenie na 12.00.

(Oprac. P. Walczak / Foto: pixabay.com)

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo ddb24.pl




Reklama
Wróć do