
Jesteśmy świadkami transformacji żywieniowej. Coraz więcej ludzi na całym świecie chce jeść produkty zdrowsze i lepsze jakościowo. Robiąc zakupy, często szukamy tego, co naturalne, z jak najmniejszą ilością konserwantów.
Na szczęście produkty eko czy bio są dziś w sprzedaży szeroko dostępne. Znajdziemy je nie tylko w specjalnych sklepach ze zdrową żywnością, lecz także np. w sklepach sieci handlowych.
Obecność produktów bio, bez glutenu, bez laktozy czy pochodzenia naturalnego na półkach sklepów sieci handlowych nie może dziwić. Branża dostrzega zmieniające się nawyki żywieniowe konsumentów i wychodzi naprzeciw ich oczekiwaniom. Oferta tego typu żywności jest zresztą cały czas poszerzana.
W ramach przyjętej strategii sieci handlowe rozwijają współpracę z lokalnymi dostawcami, którzy stosują tradycyjne metody produkcji. Dzięki temu na półki sklepów trafia żywność zdrowa i dobra jakościowo.
- Będziemy kontynuowali naszą współpracę z partnerami lokalnymi. Wprowadzimy do sprzedaży więcej produktów bio pochodzących od polskich małych, regionalnych przedsiębiorstw – mówi w wywiadzie dla agencji informacyjnej infoWire.pl Robert Noceń, sekretarz generalny i wiceprezes Carrefour Polska.
Także inne sklepy coraz częściej na półki wprowadzają asortyment tak zwany – zdrowy. Klienci są coraz bardziej świadomi tego co jedzą i co kupują w związku z tym. Tren widoczny jest już od kilku lat i wygląda na to, że będzie się nasilał.
(Źródło: infowire.pl/ oprac. M. Siewak/ Foto: Flickr.com/ Dread Pirate)
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie