Reklama

Jeszcze bardziej komfortowo w 1. klasie Pendolino



Nowa odsłona 1. klasy w Pendolino! Posiłek, obsługa stewarda, codzienna prasa czy pakiet odświeżający – o te elementy wzbogacił się serwis pokładowy 1. klasy pociągów Express InterCity Premium. Z pakietu udogodnień podróżni korzystają już od 13 grudnia br.

PKP Intercity podnosi komfort podróży w 1. klasie pociągów Express InterCity Premium (EIP). Już od 13 grudnia wybierający podróż w klasie 1., poza napojami i słodką przekąską, otrzymują posiłek z dedykowanego im menu, dostęp do prasy codziennej czy chusteczkę odświeżającą. Do dyspozycji jest także dodatkowy personel pokładowy, który pomaga m.in. we wsiadaniu/wysiadaniu z pociągu, lokowaniu bagażu czy znalezieniu odpowiedniego miejsca.

- Nowy standard usług w 1. klasie to odpowiedź na potrzeby naszych pasażerów. Nie mamy tu na myśli wyłącznie osób podróżujących w celach służbowych. Podróżni wybierający 1. klasę oczekują niestandardowej oferty i serwisu na najwyższym poziomie – mówi Jacek Leonkiewicz, prezes zarządu PKP Intercity. – Pracując nad nową propozycją bazowaliśmy na codziennych spotkaniach z podróżnymi czy wynikach badań satysfakcji. Podpatrywaliśmy także rozwiązania dostępne za granicą – dodaje.

Na potrzeby pasażerów nowej 1. klasy pociągów EIP powstało specjalne menu. Przygotowano ofertę śniadaniową (serwowaną do godz. 12:00) oraz obiadową. W tej ostatniej pasażer ma do wyboru jedno z trzech dań. Menu poszczególnych zestawów będzie się zmieniać co 2 tygodnie.

W pierwszej odsłonie menu śniadaniowego pojawiły się rogaliki francuskie podawane na ciepło z konfiturą wiśniową lub jajecznica z kurkami. W ramach obiadu obsługa zaoferuje schab saute z duszonymi kurkami, makaron penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, oliwkami i serkiem mascarpone lub sałatkę z kaczką i sosem musztardowo-miodowym. Wszystkie posiłki są podawane na porcelanowej zastawie.

Nowa oferta pojawiła się także w 1 klasie. pociągów Express InterCity (EIC). Dla podróżujących pociągami EIC przygotowano, poza standardowym poczęstunkiem (napój + słodka przekąska), dodatkowo wytrawną przekąskę. W ofercie znajduje się tortilla z kurczakiem, tortilla z jajecznicą lub sałata z kurczakiem i grzankami.

W związku z wysokim popytem na bilety w 1 klasie EIP i EIC oraz ze względu na podwyższenie standardu, ceny na przejazdy 1. klasą pociągów ekspresowych uległy zmianie. Średnia cena biletu w klasie 1. Pociągu EIP została podwyższona o ok. 19%, natomiast w pociągu EIC o 10%.

(BL)
Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo ddb24.pl




Reklama
Wróć do